Toscane

Camping Valle Gaia is gelegen in Toscane, een streek in het midden van Italiƫ. Toscane is vooral bekend vanwege de wijn en de cultuur die men er kan vinden. Zo zijn er nog vele overblijfselen van vroegere tijden te bezichtigen in een van de vele musea die de regio rijk is.

Florence
Wanneer we het over de regio Toscane hebben, noemen we meestal in een adem Florence. Deze prachtige stad met ontzettend veel historie moet u eigenlijk eens in uw leven bezocht hebben. Ook is het ontzettend leuk om eens een kijkje te nemen op een markt in een van de dorpjes of steden uit Toscane. Deze worden wekelijks gehouden van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur ’s ochtends tot 13.00 uur ’s middags. Het is aan te raden om deze markten eens te bezoeken en te genieten van de typische Italiaanse cultuur waarbij er veel om eten en drinken draait. Ook draait het overal in de streek om cultuur en om het historische besef. Het is dan ook prachtig om eens een dag een oude stad te bezichtigen en om uzelf te laten meenemen naar ver vervlogen tijden.

Naast de cultuur speelt het eten een erg belangrijke rol in Toscane. Eten is niet alleen een noodzakelijk kwaad in de streek, maar het speelt een belangrijke sociale rol in het leven van de mensen. Het is dan ook fantastisch om hier in mee te gaan en om tijdens de vakantie in deze streek eens te gaan eten in een authentiek restaurant waar men op traditionele wijze typische streekgerechten klaarmaakt. Daarbij is het uiteraard ook erg belangrijk welke wijn er bij het eten gedronken wordt. Dat zullen de meeste restauranthouders echter perfect voor u kunnen uitzoeken. Laat u verrassen door de meest bijzondere gerechten en de meest lekkere wijnen!