Casale Marittimo

De camping Valle Gaia ligt bij het stadje Casale Marittimo in de provincie Pisa. In 1862 veranderde de naam van de stad van Casale nelle Maremme in Casale di Val di Cecina. In 1900 kreeg het stadje haar huidige naam: Casale Marittimo. Casale Marittimo telt ruim duizend inwoners, maar ondanks de kleinschaligheid van het stadje valt er genoeg te beleven!

Casale Marittimo ligt vlak bij zee
Casale Maritime ligt in Maremma Pisa op een heuvel met uitzicht op de Val di Cecina, twaalf kilometer van de kust en 214 meter boven zeeniveau. Vanuit het stadje kun je gemakkelijk naar zee. Met de auto ben je er zo, maar het is ook leuk om deze tocht per fiets af te leggen. Zo ontdek je het echte Italiaanse leven en voel je je even als een inwoner van Casale Marittimo. Onderweg kun je pauzeren om ergens wat te drinken of een lekker ijsje te eten. Het is tenslotte vakantie!

Teatro Comunale di Casale Maritime
Het Teatro Comunale di Casale Maritime is te vinden aan de Via Roma nummer 50 en heeft een capaciteit van tachtig zitplaatsen. Het oorspronkelijke Teatro Comunale di Casale Maritime, dat gebouwd is in de negentiende eeuw, is vandaag de dag helaas niet meer goed zichtbaar. In 1987 zijn er door architect Carli di Cecina grondige renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. Het oorspronkelijke Teatro Comunale di Casale Maritime is omgebouwd tot een multifunctionele culturele zaal, zodat inwoners van Casale Marittimo en omgeving er weer gebruik van konden maken om te genieten van culturele activiteiten.

De lokale bevolking van Casale Marittimo is heel vriendelijk en behulpzaam. De inwoners van het stadje laten je graag kennismaken met de lokale specialiteiten van Casale Marittimo en van de streek. Het mooie stadje is zeker een stadswandeling waard. Je dwaalt door leuke smalle straatjes en je ontdekt zo de geheimen van het oude Casale Marittimo. Laat je verrassen door Casale Marittimo en haar inwoners!